Jo Koops (99) overleden

nieuwewebsiteIn haar woonplaats Doorn is oud-collega Jo Koops deze week op 99-jarige leeftijd overleden.

 

Samen met Wim Mulder (die na vele omzwervingen sinds kort weer actief is als correspondent voor Ede Stad.nl!) en Rinie Kreeft stond Jo Koops 40 jaar geleden aan de wieg van het nieuwsblad ‘Ede Stad’. Onder meer door de kwaliteit van de redactie van de in 1975 gelanceerde titel wist Ede Stad zich een positie te verwerven in het toen drukke medialandschap in Ede. Voor deze BDU-uitgave volgde Jo Koops met name de Edese politiek. Ook verzorgde zij de politieberichten. (Ede Stad is al jaren één van de meest gezaghebbende en commercieel meest succesvolle BDU-nieuwsbladen).

 

Jo Koops bouwde een enorm netwerk op in de Edese samenleving. Mede daardoor wist zij de concurrentie geregeld voor te blijven en primeurs te scoren. Het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd betekende niet het einde van de journalistieke loopbaan van Jo Koops. Zij bleef nog vele jaren actief en legde pas op hoge leeftijd de pen neer.

 

De afgelopen jaren verbleef Jo Koops in het Woonzorgcentrum Beatrix in Doorn, waar zij na een kort ziekbed in haar honderdste levensjaar overleed.


Geplaatst op 29 januari 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.