Kansen voor onderzoeksjournalistiek

Zoals jullie wellicht bekend, heeft de Tweede Kamer aangegeven geld te willen besteden aan onderzoeksjournalistiek. Een concreet gevolg van deze plannen is dat het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ) 3 miljoen euro krijgt om te besteden aan journalistiek onderzoek.

 

Ook het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBJP) krijgt geld, maar liefst 1 miljoen euro, om te besteden aan journalistieke onderzoeksprojecten. Een deel daarvan zal specifiek ingezet worden voor regionale en lokale projecten.

 

Daar liggen natuurlijk kansen, voor ons allemaal en zeker ook voor jullie. Met een goed plan kan een deel van dat geld wellicht voor jouw project ingezet worden. De werkwijze is als volgt: Een zzp-journalist dient een aanvraag in voor een onderzoekersproject; daaraan zijn voorwaarden verbonden (oa publicatie in een medium).

 

Bij BDUmedia hebben we ervaring met dit soort subsidie, waarbij een freelancer met ons samenwerkt om bijvoorbeeld een serie artikelen te kunnen plaatsen. Dus heb je een goed plan voor een onderwerp waar je graag onderzoek naar doet, of weet je een potentiële beerput te liggen die je graag eens zou opentrekken, wacht dan niet langer. Overleg met je redacteur of content manager over hoe je jouw aanvraag het beste kan insteken om je kansen te vergroten.

 

Maar wacht niet te lang. De deadline om je plan in te dienen is al snel namelijk. De eerstvolgende ronde sluit op 27 augustus, de tweede op 29 oktober.

Info: https://fondsbjp.nl/onderzoeksjournalistiek/

 


Geplaatst op 3 augustus 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.