Kennismakingsbijeenkomst met collega's van 't Groentje

 

Groentje

Norbert Witjes (Hoofd Content) en Daan Bleuel (Content Manager) hebben woensdag 14 oktober een bezoek gebracht aan Bunnik, waar de redactie van ‘t Groentje is gehuisvest. BDUmedia wordt op 1 januari eigenaar van de krant die het Kromme Rijngebied (Bunnik, Wijk bij Duurstede en Houten) van lokaal nieuws voorziet. De bijeenkomst was bedoeld als een eerste kennismaking tussen de (redactionele) staf van ‘t Groentje enerzijds en de verantwoordelijken in de redactionele organisatie van BDUmedia anderzijds.

 

Eerder deze zomer maakten de uitgevers van BDUmedia en ‘t Groentje bekend dat de krant (die wekelijks in drie edities verschijnt) van eigenaar verandert. Norbert deed in grote lijnen uit de doeken hoe BDUmedia tegen de overname aankijkt. Daarbij werd gekeken naar de plannen voor de korte termijn en die voor de wat langere. De eerste vervolgstap zal zijn dat iedere medewerker (niet alleen de redactionele, ook de anderen) wordt uitgenodigd voor een gesprek met personeelszaken. Het doel is om de bestaande arbeidsovereenkomsten (zowel in vaste dienst, als freelance) om te zetten naar overeenkomsten met de BDU. Dat traject begint meteen na de herfstvakantie.

 

Ook kondigde Norbert aan dat nog voor de jaarwisseling een kennismakingsbijeenkomst in Barneveld zal worden georganiseerd. Niet onbelangrijk is ook een formulebespreking, waarin alle betrokken disciplines (redactie, verkoop, marketing) gezamenlijk een nieuwe koers uitzetten voor de kranten na 1 januari. BDUmedia maakt bijvoorbeeld intensiever dan de redactie van ‘t Groentje gebruik van de website als nieuwskanaal. Die visie zal ook op de kranten van ‘t Groentje van toepassing worden verklaard. Overigens bleek in het gesprek woensdag dat de visie op het maken van lokaal nieuws en de rol van de pers in de lokale gemeenschappen tussen beide partijen niet wezenlijk verschilt.

 

Een andere grote verandering die zich aandient is de lay-out gedreven werkwijze die BDU hanteert. Nu wordt de vormgeving aangepast op het redactionele (en advertentionele) aanbod, na 1 januari is dat andersom. Dat zal niet alleen gevolgen hebben voor de werkwijze van de eindredactie, maar ook voor de verslaggevers.

 

Het gesprek vond woensdag in ontspannen sfeer plaats. De nieuwe collega’s in Bunnik gaven aan blij te zijn met de uitgebreide informatievoorziening. Dat had wat hen betreft eerder gemogen; de periode van onzekerheid duurde lang. Desalniettemin was er sprake van een positieve grondhouding ten aanzien van de nieuwe werkelijkheid, ook al is het duidelijk dat het voor de meesten nog moeilijk voor te stellen is welke veranderingen er precies op iedereen af komen.

 

 


Geplaatst op 16 oktober 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.