Kerstfair op landgoed heerlijkheid Mariënwaerdt

foto+ribbon_b

Van 10 t/m 13 december vindt op landgoed heerlijkheid Mariënwaerdt in het Betuwse Beesd de jaarlijkse kerstfair plaats. Dit jaar met het thema ‘Een heerlijke Kerst’. Bij het secretariaat ligt een aantal vrijkaarten. Maximaal 2 per persoon en op = op!

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Het landgoed is al sinds 1734 in handen van dezelfde familie. Inmiddels beheert de negende generatie van de familie Van Verschuer het landgoed.

 

De naam ‘Heerlijkheid’ verwijst naar de ‘heerlijke’ rechten die de eigenaar van het landgoed bij aankoop kreeg: jacht-, pacht- en visrecht plus beheer van wegen en watergangen. De naam ‘Mariënwaerdt’ betekent ‘eiland van Maria’. Een waard is de oude benaming voor een stuk land dat ingesloten is door rivieren. Op de plaats waar nu het Huis staat, stond vroeger een klooster met kapel. Deze werd opgedragen aan de patrones van de kerk, Maria.

 

In en bij de authentieke schuren vindt van 10 t/m 13 december de gezelligste Kerstfair van Nederland plaats. Kerstbomen met ontelbare lichtjes, oud Hollandse gevelhuisjes en grote kampvuren zorgen voor een unieke sfeer met een warm kerstgevoel.

 

Delicatessen voor het kerstdiner, warme winterkleding, laarzen, sieraden, accessoires en de meest bijzondere kerstcadeautjes zijn te vinden bij ruim 90 stands. Luister onder het genot van heerlijk warme chocolademelk of glühwein naar de mooiste kerstliederen, die live ten gehore worden gebracht door de verschillende koren en bandjes. De kerstman neemt u mee voor een ritje in een arrenslee, getrokken door paarden met rinkelende bellentuigen. Én, tijdens de Kerstfair is het ook mogelijk de in kerstsfeer gehulde woonvertrekken van het Huis Mariënwaerdt te bezoeken. Uniek, omdat dit normaal gesproken niet mogelijk is.

 

Openingstijden: 10 t/m 13 december, van 11.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur.

 

Aangelijnde honden zijn welkom. Parkeren en vervoer: Gratis parkeren en gratis pendelbus vanaf station Beesd. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor vrijkaarten bij de content managers Alex Monster (a.monster@bdu.nl), Wim Vonk (w.vonk@bdu.nl) en Daan Bleuel (d.bleuel@bdu.nl).

 

Kijk voor meer informatie op:  www.kerstfair.nl

Hier is een filmpje over het evenement te zien


Geplaatst op 3 december 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.