Koppeling WhatsApps lezers aan Lezersnieuws

image (1)

Het WhatsApp-experiment in het gebied Midden 2 (Putten, Nijkerk, Ermelo, Amersfoort, enzovoorts) krijgt vorm. De afgelopen week ontvingen wij dagelijks apps van lezers op het speciale ‘WhatsApp-nummer’. Van burlende herten tot vliegenzwammen; vooral natuurfoto’s en video’s bleken in trek. Ook kregen we foto’s van grote verkeerscontroles, lezingen in de bibliotheek en aankondigingen van evenementen. De eerste voorzichtige conclusie: de WhatsApp-service verwerft zich in een snel tempo een plaatsje naast ons platform ‘Deel je nieuws/Lezersnieuws’.

De afgelopen week is daarom besloten om alle relevante apps door te sluizen naar Lezersnieuws op de website. Zie hier een voorbeeld: http://nieuwsbladdeband.nl/deel-je-nieuws-artikel/wat-de-herfst-toch-mooi-42561.

Zodra de App gepubliceerd is bij Lezersnieuws, ontvangt de lezer een app met een link naar het artikel. We vragen hem of haar om het bericht verder te delen, waardoor we maximaal bereik genereren. De komende weken gaan we verder met het WhatsApp-experiment. De wens is om de service binnen afzienbare tijd ook in andere gebieden uit te rollen.

 


Geplaatst op 17 oktober 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.