Schrijftip: Leuk je artikel op!

Als freelancer schrijf je continu artikelen. Vaak maakt het onderwerp de tekst origineel, maar soms kan het nodig zijn om er zelf wat context aan toe te voegen.

 

Veel freelancers doen dat door bijvoorbeeld een stukje geschiedenis aan het verhaal toe te voegen of te verwijzen naar een ander dorp waar een soortgelijke activiteit heel succesvol is geweest.

 

Bij jubilea, zoals bijvoorbeeld een 60-jarig huwelijk, kun je eens uitzoeken of er op die specifieke dag iets bijzonders gebeurde. Via Wikipedia en www.datum.nl kun je snel veel leuke informatie vinden. Stel een echtpaar is op 13 maart van dit jaar 60 getrouwd. Dat betekent dat ze in 1958 zijn getrouwd en binnen een paar minuten kun je dan de volgende inleiding maken:

 

[HOOFDDORP] Op de dag dat in België het bekende Atomium werd voltooid; een wat kille, bewolkte donderdag met de thermometer op 2 graden, trouwde Bert van Aanholt met Bregje Diepenveen. Ze zijn vandaag precies 21.915 dagen getrouwd en dat betekent feest, want dat is precies 60 jaar geleden. Het Witte Weekblad ging een stukje taart eten.

 

Kleine moeite; leuk voor de lezers!


Geplaatst op 9 februari 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.