Leuk om te delen? Zeker!

Onze artikelen bereiken de lezer allang niet meer alleen via de papieren krant die op de mat valt. Ook online bereiken we als BDUmedia steeds meer lezers. Deze lezers komen op verschillende manieren bij ons binnen.

 

Uit de cijfers blijkt dat bij BDU Barneveld (waar ook de kranten in Zuid onder vallen) ruim 40 procent op de websites van onze titels komt via de zoekfunctie van Google. Vorige week gaven we al tips hoe we ‘hoger op de ladder’ komen bij Google. Ook in de toekomst blijven we hier aandacht aan besteden.

 

Een andere route die lezers bewandelen (zo’n 15 procent) is via sociale media. Links van artikelen worden gedeeld via Facebook, Twitter en Instagram. Die route kunnen we ook zelf versterken, door het netwerk van anderen in te zetten.

 

Schrijf je bijvoorbeeld een artikel over paardensport, dan wordt dat gelezen door alle paardensportliefhebbers in de gemeente waar je over schrijft. Als je de geïnterviewde ruiter vraagt jouw artikel op zijn eigen tijdlijn te zetten, heb je kans dat jouw artikel gelezen wordt door de hele paardensportwereld in de regio, of zelfs heel Nederland.

 

Hierbij is het zaak gebruik te maken van de netwerken van anderen. Als je een artikel schrijft over de actie van de wijkvereniging, zal deze vereniging dit graag op zijn eigen tijdlijn zetten. Dit kan ertoe leiden dat de hele wijk die week onze site weet te vinden. Als je een mooie reportage maakt van een familiebedrijf, wil de eigenaar dit artikel zeker op zijn eigen pagina zetten en daarmee de hele branche informeren over zijn fantastische bedrijf.

 

In feite kun je deze truc bij elk artikel toepassen, door even een appje, mailtje of Direct Message te sturen naar de persoon of organisatie die in het artikel voorkomt, met de link van het artikel en de tekst: ‘Leuk om te delen?’ De ervaring leert dat deze service zeer gewaardeerd wordt.


Geplaatst op 15 februari 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.