Lezers bedankt!

De kranten (of beter gezegd: nieuwsmedia) van de BDU hebben de laatste weken een intensief beroep gedaan op hun achterbannen. De vaak hartstochtelijke oproepen waren bedoeld om de lezer (en de adverteerder) ervan te doordringen dat de nood hoog was (en is).

Daar is op vele manieren op gereageerd. En we hebben al vaker gezegd dat de steun die loskwam hartverwarmend was. En belangrijk! Alle helpende handjes zorgden ervoor dat het schip geen slagzij maakte, maar bleef drijven. Ruim twee maanden later dus tijd om onze lezers en andere betrokkenen over één en ander te informeren.

Deze week verschijnt in al onze gedrukte kranten en op de sites onderstaand artikel. We publiceren hier het sjabloon, dat voor elke titel te ‘personaliseren’ is.

Bedankt voor je steun!

Als journalisten zijn we gewend om vragen te stellen, maar de laatste tijd zijn de rollen ook vaak omgedraaid. De meest gestelde vraag: Hoe gaat het met TITELNAAM? Die betrokkenheid doet ons goed.

Het is exact twee maanden geleden dat we de noodklok luidden. Door de coronacrisis zagen we een aanzienlijk deel van onze advertentie-omzet wegvallen. De toekomst van TITELNAAM hing aan een zijden draadje, maar gelukkig kwam er al snel veel steun.

STEUN Steun van trouwe lezers die meedenken, doneren of en/of een abonnement afsluiten. Steun van de landelijke overheid, gemeente en plaatselijke politici die de lokale nieuwsvoorziening een warm hart toedragen. En steun van ondernemers die – hoewel ze het zelf ook niet gemakkelijk hebben – blijven adverteren. Alle (financiële) steun helpt. Dankzij de kracht van de lokale samenleving hebben we de eerste maanden van de coronacrisis overleefd. Bedankt allemaal!

TEGENPRESTATIE Door alle steun kunnen we dagelijks blijven schrijven over de impact van het coronavirus, belangrijke politieke besluiten, het verenigingsleven, 112-nieuws, culturele activiteiten en opvallende inwoners en gebeurtenissen. En kunnen we een gratis podium bieden om plaatsgenoten een hart onder de riem te steken. Voor ondernemers is er de pagina Koop Lokaal, promotie tegen een gereduceerd tarief. 

Kunnen we hiermee doorgaan? Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder en is het zijden draadje iets dikker aan het worden. Toch zijn er nog steeds zorgen: onze advertentie-omzet is nog lang niet op het niveau van voor de crisis en de economie krijgt harde klappen. 

NIEUWE PLANNEN Ondanks de onzekere toekomst maken we volop plannen om TITELNAAM nóg aantrekkelijker te maken. Ook jouw hulp is meer dan welkom! Heb je een tip voor de redactie? Zie je een gat in de markt? Deel je ideeën via MAILADRES REDACTIE en help om hét lokale platform voor inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen te vernieuwen en te verbeteren. Samen zijn we sterk.


Geplaatst op 20 mei 2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.