Lezers weten WhatsApp-nummer massaal te vinden

whatsapp1

BDUmedia is deze maand gestart met de videonieuwsdienst. Sinds maandag 28 september wordt er op werkdagen anderhalf uur online naar video´s gezocht door videostagiairs Nick, Jelle, Martijn en Michel.

 

Doel van de speurtocht is om video’s van lezers te vinden en ze door te plaatsen op de websites van onze titels. Ook wordt contact gelegd met de makers van de video om tot samenwerkingsverbanden/afspraken te komen.

 

De proef is gestart in het gebied van cluster Midden 2 (Putten, Nijkerk, Ermelo, Amersfoort enzovoorts). Sinds de start hebben we inmiddels zo´n dertig bruikbare video’s gevonden, die vrijwel allemaal ook zijn gepubliceerd op de sites.

 

Vanaf woensdag 7 oktober is het in hetzelfde gebied ook mogelijk om via WhatsApp met de redactie in contact te komen. Lezers met een bijzondere foto/video, of nieuwstip kunnen dit doorsturen via het WhatsAppnummer 06-29623147. Na één dag stond de teller op 68 ingezonden foto´s en twee ingezonden video´s. Niet allemaal bruikbaar, maar een aanzienlijk deel wel.

 

Als na de proeftijd blijkt dat zowel de videodienst als de Whatsappfunctie voldoende toevoegt, dan is uitbreiding naar andere clusters denkbaar.


Geplaatst op 9 oktober 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.