Liemers Lantaren.nl stopt per 1 januari 2015

ll

Nieuwsblad ‘Liemers Lantaren.nl’ en de gelijknamige website stoppen per 1 januari 2015. De directie van BDUmedia heeft hiertoe besloten vanwege de tegenvallende exploitatie van het merk en het ontbreken van perspectief op verbetering in de toekomst.

 

Volgens Wiljo Klein Wolterink, uitgever bij BDUmedia, streeft de Barneveldse uitgever met al zijn merken naar marktleiderschap. ,,Sinds we Liemers Lantaren.nl in maart 2012 uit het faillissement van WCGO overnamen, hebben we dat ook met deze titel geprobeerd. Ondanks onze inspanningen – zowel redactioneel als commercieel – is ons dat niet gelukt. Omdat ook niet verwacht mag worden dat het in de nabije toekomst beter zal gaan, hebben we dit besluit moeten nemen.”

 

De gedrukte editie van ‘Liemers Lantaren.nl’ verschijnt tot nu toe wekelijks op donderdag in een oplage van bijna 37.000 exemplaren in Aerdt, Angerlo, Babberich, Giesbeek, Herwen, Lathum, Lobith, Oud-Zevenaar, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Zevenaar, Groessen, Loo, Duiven en Westervoort. De krant was aan zijn 75ste jaargang bezig. In totaal waren negen freelance journalisten actief voor Liemers Lantaren.nl.

Het team van BDUmedia in Oost-Nederland richt zich vanaf 1 januari 2015 volledig op de andere uitgaven in de regio’s Achterhoek en Overijssel.


Geplaatst op 9 december 2014

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.