Magazine: Passie in Amersfoort

Passie Magazine

Lezers van De Stad Amersfoort troffen woensdag 16 maart een opmerkelijke bijlage bij hun krant aan. Met de titel ‘Passie in Amersfoort’ besteden we volop aandacht aan het televisiespektakel ‘The Passion’ dat donderdag 24 maart in de Keistad wordt gehouden. Het magazine kwam tot stand in samenwerking met initiatiefnemer de Raad van Kerken en een aantal gedreven Amersfoorters (journalisten, vormgevers en anderen) die sterk geïnspireerd werden door de gedachte dat hun stad het decor voor het moderne lijdensverhaal zou gaan vormen.

 

In het magazine staan interviews met mensen als Ellen ten Damme, die de rol van Maria speelt, en ‘bekende Amersfoorters’ als Ben Groenendijk en mediapriester Roderick Vonhögen. Gezien de uitgebreide auteursrechtelijke bescherming van het evenement was het soms zoeken naar wegen om het thema toch te kunnen belichten. Daarom heet het magazine bijvoorbeeld ook De Passie en niet The Passion. Degenen die nieuwsgierig zijn geworden naar de inhoud, kunnen het magazine hier digitaal als e-paper lezen.

 

BDU heeft het zakelijke risico van de uitgave voor eigen rekening genomen. De makers zochten een uitgavekanaal, wij hebben geprobeerd er een commerciële basis onder te leggen. De verwachting is dat beide partijen over het resultaat tevreden zullen zijn. Het eerste exemplaar is woensdag aan burgemeester Bolsius overhandigd.

 

De redactie van De Stad Amersfoort zal rond het evenement -in woord en (bewegend) beeld- verslag doen van  de ophef die de komst van het mediaspektakel naar het Eemplein veroorzaakt. Hou daarom de website, www.stadamersfoort.nl, in de gaten.

 


Geplaatst op 18 maart 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.