Méér bezoekers website via smartphone

Voor het eerst worden de nieuwssites van BDUmedia méér bezocht vanaf smartphones dan vanaf desktops en laptops.

mobiel bezoek

41,4 procent van het aantal bezoeken van de afgelopen vier weken komt via mobiel, 41 procent via desktop en laptop en 17,7 procent via tablet. ,,Vorig jaar zagen we de stijging van het aandeel mobiel al behoorlijk toenemen, met de komst van de nieuwe responsive site is dat alleen maar sneller gegaan”, vertelt Martijn Pater van de afdeling marketing van BDUmedia. Hij vervolgt: ,,Ik verwacht dat het aandeel mobiel de komende tijd verder stijgt. Bij het aantal pageviews ligt de verhouding wel anders. Daar is het aandeel desktop en laptop nog een stuk groter, omdat bezoekers via desktop en laptop gemiddeld meer pagina’s per bezoek bekijken.”

Deze ontwikkeling geeft stof tot nadenken. Hoe krijgt BDUmedia het aantal pageviews per bezoek op mobiel omhoog? Hoe relevant zijn display banners op mobiel? En welke onderdelen op de nieuwssites geven we op mobiel een prominente plek? De schermen zijn immers een stuk kleiner dan op desktop, laptop en tablet.


Geplaatst op 25 februari 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.