'Meer video's door persoonlijk contact met verenigingen'

ik2

Stagiaire Romy van Rheenen is sinds maandag 9 november actief in de nieuwsdienst. De communicatiestudente heeft zich meteen op een omvangrijke klus gestort: ze stelt een document samen waarin alle contactgegevens van scholen, sportverenigingen en andere instanties uit alle verspreidingsgebieden worden opgenomen.

 

De vervolgstap is om de contactpersonen persoonlijk te benaderen en te vragen of zij willen samenwerken op het gebied van video- en ander materiaal. Kunnen en willen deze partijen (bijvoorbeeld) video’s delen met BDUmedia? Alex Monster (foto), coördinator van de nieuwsdienst, vertelt: ,,Zoals hopelijk bekend zetten we vol in op lokaal bewegend beeld. We zijn ervan overtuigd dat we nog veel winst kunnen boeken. Door alle organisaties persoonlijk aan te schrijven, hopen we een nieuwe bron aan te boren. Daarnaast is het nooit verkeerd om op lokaal niveau contact te hebben met relevante partijen. Daar word je nooit minder van.”  

 

,,Deze omvangrijke klus levert veel informatie op. Die informatie kunnen we ook gebruiken als naslagwerk. Daarom maken we ook een klein zoeksysteem voor het document om later makkelijk informatie per gebied en categorie (sport/school/overig) te kunnen terugvinden.”

 

Voorts benut BDUmedia het persoonlijke contact om te vragen op welke wijze externe partijen met het bedrijf willen communiceren. Vinden zij het prettig om nieuws te delen via WhatsApp, Twitter, Facebook, deel je Nieuws, telefonisch of per e-mail. Deze inventarisatie moet informatie opleveren die BDUmedia kan gebruiken om nog meer en nog vaker maatwerk te leveren op dit punt.

 


Geplaatst op 13 november 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.