Meld bezorgklachten (via de site)

Het goed organiseren van een netwerk van krantenbezorgers is vandaag de dag een stuk lastiger dan het weleens geweest is. Dat vertaalt zich ook in klachten van lezers die hun wekelijkse (soms dagelijkse) krant missen.

 

BDUmedia legt zich niet zomaar neer bij deze ontwikkeling die deels door maatschappelijke veranderingen kan worden verklaard. De vijver om in te vissen droogt door de vergrijzing langzaam op en de concurrentie met andere baantjes is groter geworden. Daarom is er binnen BDUmedia op dit moment weer volop aandacht voor deze zaak met als uitgangspunt het kwalitatief hoogwaardige niveau van bezorging te handhaven of die weer naar het gewenste niveau te krijgen.

 

Freelancers kunnen ons helpen door klagers die zij ontmoeten te wijzen op de mogelijkheid om klachten via de site van de krant door te geven en het belang daarvan. De ervaring leert dat veel klachten ons niet bereiken omdat mensen geen (of verkeerd) gebruik maken van de mogelijkheid om hun beklag te doen. Op de site van onze kranten staat onderaan de homepage een button ‘bezorging’. Die moeten lezers gebruiken om hun klachten door te geven.

 

Een goede registratie van de klachten maakt het makkelijker om de problemen snel en adequaat op te lossen. Daarnaast is de afdeling Bezorging actief bezig met het werven van nieuwe bezorgers. Zo worden in wijken die een bezorger kwijt dreigen te raken huis-aan-huis folders verspreid om dicht bij het vuur nieuwe belangstellenden te bereiken.

 

Bij de foto: In de hal van het hoofdkantoor in Barneveld staat een bronzen ‘ode’ aan de bezorger, als vitale schakel in het proces om de krant bij de lezer te krijgen.


Geplaatst op 19 april 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.