Minder papieren kranten in de zomer

Het is inmiddels al een paar jaar te doen gebruikelijk; op het hoogtepunt van de zomervakanties komt een aantal kranten een paar weken niet uit in gedrukte vorm. Uiteraard blijft de nieuwsvoorziening via de digitale nieuwskanalen (de websites en Facebook onder meer) op peil. De geïnteresseerde lezer (thuis of op het vakantie-adres) hoeft dus niets te missen.

 

Vorige week (week 29) verschenen Het Kontakt Ermelo/Harderwijk), De Stad Amersfoort, HC Nieuws (Haarlemmermeer), De Band, De Puttenaer en Veluweland niet. Deze week (week 30) komt er geen gedrukte editie van de Leusder Krant en van de edities van Hoog & Laag (Wageningen, Renkum/Oosterbeek).

 

In week 31 kunnen de bezorgers van Het Kontakt Ermelo/Harderwijk), De Stad Amersfoort, HC Nieuws (Haarlemmermeer), De Band, De Puttenaer en Veluweland nog een keer thuisblijven. In die week geldt dat ook voor De Stad Tiel, De Stad Buren, de Culemborgse Courant, en Nieuwsblad Geldermalsen. Het laatste kwartet gaat in week 33 nog een keer op herhaling, in week 32 zijn de Leusder Krant en de Hoog & Laag-edities nog een keer aan de beurt.


Geplaatst op 21 juli 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.