Multimediaal project 'Finaleweken 2015' breekt records

Dovojuichend

De Finaleweken 2015 heeft een recordaantal ‘finales’ en daarmee ook een recordaantal aan video’s, views én views per video opgeleverd. Zo’n 13 weken lang stonden alle sportfinales in Ede en Veenendaal in de spotlights. Dat gebeurde niet alleen met video’s, maar ook met vele artikelen en foto’s op de websites en zo’n 20 extra pagina’s in Ede Stad.nl en Veenendaalse Krant.nl. Daarnaast werd veel gepost op Twitter en Facebook.

 

Het team van redacteuren, stagiairs en freelancers heeft met veel inzet en plezier gewerkt aan een uniek aanbod van artikelen, foto’s, video’s waarmee de vele sportvolgers in Ede en Veenendaal fantastisch werden bediend. Aangezien meer teams dan ooit meespeelden om de prijzen of om degradatie te voorkomen, kende 2015 veel meer spannende finales dan vorig jaar. De freelancers Eip Janssen, Wim van Kessel en Jeroen van der Veer waren intensief bij het project betrokken. Voor het filmen deed het team vooral een beroep op de stagiaires Boudewijn van de Velde, Luuk Potgieter en Peter Tijssen. De coördinatie en redactionele ondersteuning kwam van Boy Imminck, Sander van Snippenberg en Henny Jansen.

 

Het aantal video’s was in 2014 met 22 exact gelijk aan wat vooraf was begroot. Voor dit jaar koersten we dan ook weer op 22 video’s, maar dat zijn er uiteindelijk maar liefst 35 geworden.
Het aantal views was op 11 juni 32.759. Daarvan waren er 29.370 getoond via de nieuwe videoplayer op onze sites (BlueBillyWig) en 3.209 via YouTube.
Het gemiddelde aantal kijkers is met 994 per video op 11 juni al hoger dan de 988 van vorig jaar gemeten op 31 december 2014. De verwachting is dan ook dat het aantal views nog verder zal stijgen dit jaar.

 

De meest bekeken video is die van DOVO tegen ODIN, waarin de club met minimaal 3 doelpunten verschil moest winnen om in de race voor promotie te blijven. Die wedstrijd werd met 8-0 gewonnen en dat wilden ruim 3300 mensen graag terugzien. Ook door VI werd dit opgepikt en een videofragment werd getoond in dit RTL-programma. De latere uitschakeling van DOVO in en door Hoek leverde aanzienlijk minder belangstelling op; al is 941 views bepaald niet laag te noemen.

 

Klik hier voor een indruk van de multimediale verslaggeving rond de Finaleweken.


Geplaatst op 26 juni 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.