´Native advertising´: advertorial in redactioneel jasje

img_94732

BDUmedia heeft dinsdag 1 november het eerste ‘native advertising’-artikel gepubliceerd. Tommassen Toegangstechniek had de primeur in het economiekatern van Barneveldse Krant.nl.

 

Samen met contentmarketingbureau Code Blauw doet BDUmedia een aantal ´pilots´ met ‘native advertising´. Het onderscheid met een advertorial zit hem in het feit dat ´native advertising´-artikelen dichterbij redactionele verhalen liggen.

Het artikel moet nieuwswaarde hebben en lokaal relevant zijn. Bovendien heeft de redactie het inhoudelijke eindoordeel. De opmaak is gelijk aan die van de redactionele stukken. Wel wordt aan het begin vermeld dat het artikel wordt aangeboden door bedrijf ´X´.

 

De laatste jaren is ´native advertising´ in opkomst en steeds meer bedrijven stellen daarvoor budget beschikbaar. Voor BDUmedia is dit een nieuw middel om extra omzet te creëren.


Geplaatst op 4 november 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.