Nieuw boek over 'gewone mensen' op paleis Soestdijk

Eugene Leenders, Hanneke Kiel (beiden met boek) en Hilde Sneep (tussenin) presenteren de eerste exemplaren.

Freelance journalist Eugene Leenders -onder meer verbonden aan de Baarnsche Courant- was vrijdag 22 november het stralende middelpunt van een boekpresentatie op paleis Soestdijk. Overigens stonden meer mensen in de spotlights; ook journaliste Hanneke Kiel, fotografe Hilde Sneep en videograaf Mingo van der Stoep leverden hun bijdrage aan het boek ‘Op de stoep van Soestdijk’. Het boek is een reeks anekdotes van ‘gewone’ mensen die op de één of andere manier in contact kwamen met de bewoners van Soestdijk. En dan met name Juliana en Prins Bernhard.

Verhalen uit het boek werden eerder in de Baarnsche Courant gepubliceerd. Die zijn nu gebundeld in een luxe uitgave, die in de winkel 24,95 gaat kosten.

,,Frank mocht van Bernhard bij de helikopter kijken; Jan leverde alles aan het paleis, van suiker tot slakken; Tino liep gearmd met Juliana door de bossen van het paleis; Ante stond met afzakkende jarretels op het bordes; Fred versierde de kerstboom met Bernhard en Harry bracht Juliana een nachtelijke serenade op een pvc-buis.” Dat zegt de site die speciaal voor het boek is gelanceerd, over de uitgave van Nabij Producties.

,,Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de verhalen en herinneringen in dit boek, van gewone mensen die ten paleize kwamen. Leveranciers, oud-personeelsleden en mensen die als kind op het paleis kwamen. Zij brengen de koninklijke geschiedenis van ‘Soestdijk’ op een bijzondere manier tot leven. Ze nemen u mee in de vertrekken van Soestdijk, die na het overlijden van Prinses Juliana en Prins Bernhard in 2004 grotendeels ongewijzigd zijn achtergebleven. Binnenkort verdwijnen ze als het paleis wordt getransformeerd en een sprong in de toekomst maakt”, aldus de site www.stoepsoestdijk.nl.


Geplaatst op 22 november 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.