Nieuw boek over landgoederen op de Stichtse Lustwarande

In huis Schoonoord in Doorn is maandagmiddag het nieuwe boek ‘Aan de Stichtse Lustwarande’ van freelance BDU-medewerker Annet Werkhoven ten doop gehouden. Loco-burgemeester Rob Jorg van de gemeente Utrechtse Heuvelrug nam het eerste exemplaar dankbaar in ontvangst ten overstaan van enkele tientallen genodigden, waaronder eigenaren en bewoners van de huizen die de auteur in haar boek behandelt.

 

De verhalen in het boek werden eerder in nieuwsblad de Kaap/Stichtse Courant gepubliceerd. Uitgebreide versies van de artikelen en aanvullend fotomateriaal maken dat het boek ook voor degenen die de krant al lazen, toch opnieuw waardevol zijn. De Kaap/Stichtse Courant is één van de ‘betaalde’ kranten in het portfolio van BDUmedia. Met andere woorden, lezers in het gebied dienen zich te abonneren om de krant te kunnen lezen.

 

Het boek is de derde in een serie. In 2017 verschenen de eerste twee exemplaren die enthousiast werden ontvangen. Met het eerste boek vestigde Werkhoven de aandacht op zich van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL), dat Werkhoven als beloning een stipendium (subsidie) verleende. Daardoor kon het derde boek verrijkt worden met een vijftal filmpjes, die een inkijkje geven in een aantal van de historische panden. Veelal huizen die voor de buitenwacht niet toegankelijk zijn. Het boek is uitgegeven bij Nabij Producties uit Nijkerk en in de plaatselijke boekhandel verkrijgbaar.

 

Uitgeverij Nabij Producties is gespecialiseerd in publicaties met lokale of regionale onderwerpen. Bij de uitgeverij verschenen in het verleden meerdere boeken van freelancers, die verbonden zijn aan BDUmedia. Meer over auteur Annet Werkhoven op haar eigen website.


Geplaatst op 13 november 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.