Nieuw digitaal platform: RegiosportVeenendaal.nl

BDUmedia, tot januari uitgever van de Veenendaalse Krant, is met een nieuw online sportplatform voor die plaats begonnen. Op de website RegiosportVeenendaal.nl zijn sinds de jaarwisseling onder meer alle sportnieuwtjes van clubs uit de gemeente Veenendaal te vinden. In woord en beeld tot uiting gebracht door de vertrouwde gezichten die namens Veenendaalse Krant de sport volgden: verslaggever Jeroen van der Veer en fotograaf Ted Walker.  

Sport leeft in Veenendaal. Dat is de sportredactie van de Veenendaalse Krant wel duidelijk geworden in de afgelopen decennia. Door de verkoop van deze krant aan De Persgroep moest de redactie op zoek naar een alternatief voor goede sportverslaggeving in de gemeente Veenendaal. En dat alternatief is er nu.

,,Op RegiosportVeenendaal.nl komt veel van wat we de afgelopen jaren op sportgebied gedaan hebben samen. We gaan door met de verslaggeving van sporten als voetbal, korfbal, waterpolo, volleybal en tafeltennis. Eigenlijk zoals onze lezers de afgelopen jaren van ons gewend zijn’’, zegt Norbert Witjes als Hoofd Content van BDUmedia. ,,RegiosportVeenendaal.nl wil de Veenendaalse sport in de breedste zin van het woord een podium bieden: prestatiesport, breedtesport en aangepaste sport. We gaan op zoek naar de samenwerking met de Veenendaalse sportclubs, maar ook met individuele sporters én het bedrijfsleven.’’

Op RegiosportVeenendaal.nl zijn verslagen, nieuws en achtergronden te vinden. ,,Maar het is in de nabije toekomst niet ondenkbaar dat we ook over bepaalde thema’s gaan schrijven. Hoe pak je de training voor een 10-kilometerloop aan bijvoorbeeld? Welke hardloopschoenen heb je daar voor nodig? En bij wie kan je terecht in Veenendaal voor advies daarover? RegiosportVeenendaal.nl wordt meer dan alleen een sportnieuwssite’’, zegt Witjes. 

Ook selecteert de redactie sportverhalen uit de nabije regio, die mogelijk interessant zijn voor de Veenendaalse lezer. Witjes: ,,BDUmedia heeft veel titels rond Veenendaal. Experimenten in de afgelopen periode hebben ons geleerd dat verslagen van clubs uit de regio ook gewaardeerd worden door onze lokale lezers. Ook is het niet ondenkbaar dat de Finaleweken, het multimediale sportproject dat inmiddels elf jaar bestaat, doorgaat op RegiosportVeenendaal.nl. Daarover zijn we nog in gesprek.’’

De website van RegiosportVeenendaal.nl is de komende weken nog volop in ontwikkeling. ,,We hebben, sinds de mededeling dat Veenendaalse Krant per januari verkocht is, slechts een korte periode gehad om de nieuwe site op te bouwen en het concept uit te denken. De redactie is inmiddels ook online op Instagram, Facebook en Twitter te vinden. We kijken uit naar dit nieuwe avontuur.”


Geplaatst op 10 januari 2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.