Lokale nieuwsbladen Gooi en Vechtstreek gebundeld

PERSBERICHT

 

Barneveld, mei 2017

 

WEESP – De vele trouwe lezers van huis-aan-huisbladen in de Gooi en Vechtstreek krijgen een nog dikkere en completere krant op de mat.  Uitgever BDUmedia en Enter Media gaan hun krachten én hun titels in dit gebied bundelen.

 

BDUmedia heeft meer dan 145 jaar ervaring met lokale nieuwsmedia en is de nieuwe eigenaar van de voormalige huis-aan-huisbladen van TMG (Telegraaf Media Groep), waaronder zes titels in Gooi en Vechtstreek. In dit gebied is Enter Media sinds 1991 actief met inmiddels acht lokale nieuwsbladen. Beide uitgevers zien zeer veel perspectief in het bundelen van de krachten in deze markt op het gebied van redactie, commercie en verspreiding.

 

De vertrouwde lokale titels blijven bestaan, maar vallen vanaf 8 juni tegelijk in de brievenbus. De titels die in hetzelfde gebied verschijnen, gaan elkaar inhoudelijk aanvullen. Waar de eerste titel zich meer richt op nieuws en achtergronden, richt de andere titel zich meer op activiteiten en service. De lezer krijgt dus in één keer alle lokale informatie in de bus, zonder dubbele verhalen.

 

Deze combinaties gaan ontstaan: Gooi- en Eembode/HilversumsNieuws, Nieuwsblad voor Huizen/HuizerNieuws, Laarder Courant de Bel/BELNieuws, WeesperNieuws/Vecht-Journaal, MuiderNieuws/Vecht-Journaal, BussumsNieuws/Gooi- en Eembode, NaarderNieuws/Gooi- en Eembode. In Baarn blijft het Baarns Weekblad verschijnen en in Diemen het DiemerNieuws. De Woonbode en GooisWoonNieuws worden geïntegreerd en opgenomen in alle titels behalve DiemerNieuws.

 

Voor alle titels geldt dat ze een fris uiterlijk krijgen dat aansluit bij de huidige lay-out van de kranten van Enter Media en BDU. De redactionele formule blijft bestaan uit een prettige mix van hard nieuws, politieke verslaggeving, cultuur, sport, achtergrondartikelen en interviews met mensen met een boeiend verhaal.

 

BDUmedia en Enter Media vonden elkaar moeiteloos in hun ambitie van de titel een modern nieuwsmedium te maken, dat niet alleen eens per week op papier verschijnt, maar dat ook 24 uur per dag, zeven dagen in de week als betrouwbare, lokale nieuwsbron middenin de samenleving staat.  De visie, die aan de succesvolle uitgeverijen ten grondslag, ligt wordt gekenmerkt door journalistieke onafhankelijkheid, artikelen die zich door inhoud en kwaliteit onderscheiden van de concurrentie en een transmediale werkwijze. Dat laatste houdt in dat voor berichtgeving veel kanalen worden ingezet (papieren krant, (mobiele) website, sociale media en dergelijke) om de lezer op elk gewenst moment passend te kunnen voorzien van kwalitatief hoogwaardig lokaal nieuws.

 

Bijna honderd nieuwsbladen

BDUmedia bestond in oktober vorig jaar 145 jaar, met het Veluwse Barneveld als thuishonk. Daar ontstond het dagblad de Barneveldse Krant, die nog steeds de kern van de krantentak van het bedrijf vormt. De portefeuille groeide de afgelopen tientallen jaren naar een omvang van zo’n 45 nieuwsbladen. En sinds kort is dus bekend dat BDUmedia nagenoeg het complete huis-aan-huisbladenpakket van HMC overneemt. Daarmee worden nog eens 47 titels aan de portefeuille toegevoegd. Noord-Holland, het noorden van Zuid-Holland, het Gooi en delen van de provincie Utrecht worden daarmee aan het traditionele verschijningsgebied (Veluwe, Achterhoek, Utrecht-Oost, Betuwe, Alblasserwaard) toegevoegd. Daarnaast kent de uitgeverij een (vak)tijdschriftentak en heeft het bedrijf ook een eigen drukkerij met twee rotatiepersen voor kranten en twee vellenpersen voor tijdschrift-achtige producten.


Geplaatst op 26 mei 2017

 

One thought on “Lokale nieuwsbladen Gooi en Vechtstreek gebundeld

  1. Irene Venneker-van Der Putte

    Succes met de combinatie.
    De Entertitels zijn een mooie aanvulling!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.