Nieuwe cartoonist Nieuwsblad Geldermalsen.nl

ronbel
Nieuwsblad Geldermalsen.nl heeft een nieuwe cartoonist aan zich weten te binden. Onder de titel ‘Getekend door Geldermalsen’ laat cartoonist Ron Bel tweewekelijks zijn licht schijnen op het nieuws in het verspreidingsgebied. ,,Het gebeurt niet heel vaak dat we kunnen samenwerken met een lokale cartoonist die de middelmaat ontstijgt. We zijn blij dat Ron voor het nieuwsblad gaat tekenen”, zeggen de collega’s Louis van Oort en Alex Monster.

 

Ron Bel (1972) werd geboren in Geldermalsen en studeerde aan het Grafisch Lyceeum in Eindhoven en Acedemie St. Joost in Breda. De eerste publicatie van een cartoon van zijn hand was reeds in de schoolkrant van het KWC te Culemborg. Sindsdien volgden publicaties voor Greenpeace International, Quote magazine, Sixt.com, was hij vaste cartoonist op Janmarijnissen.nl, Joop.nl, en is hij aangesloten bij Cartoonmovement.com.

 

Ron is een Europaburger, (gewoond in Geldermalsen, Amsterdam, Berlijn, Brighton, München) maar is voor het leven getekend door Geldermalsen. De Betuwe-roots blijven belangrijk en het nieuws van thuis is nog steeds dagelijkse kost.
You can take Ron out of Geldermalsen, but you’ll never take Geldermalsen out of Ron, zegt hij zelf.


Geplaatst op 30 september 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.