Nieuwe e-papers

Met uitzondering van de abonneetitels hebben alle sites onlangs een nieuwe e-paper gekregen. Op de site van EdeStad.nl gebeurde dat enige tijd geleden al. Dat Ede de primeur van de nieuwe e-paper kreeg, kwam omdat daar de nieuwe site werd gelanceerd.

Die site is beter toegerust om ‘premium’-content (artikelen waarvoor betaald moet worden) aan te bieden. Het is de bedoeling dat op termijn alle titels niet alleen een nieuwe e-paper, maar een compleet vernieuwde site gaan krijgen.

Een e-paper is de digitale versie van de gedrukte krant. Daarmee kunnen liefhebbers van lokaal nieuws hun krant op de pc, laptop, tablet of mobiele telefoon lezen, zonder een gedrukt exemplaar van de krant voorhanden te hebben. Een werkende internetverbinding, waar ook ter wereld, is voldoende.

De nieuwe e-paper is technisch gemoderniseerd. Zo slaan de pagina’s van de digitale krant soepeler om dan in de oude versie het geval was. Dat is echter vooral een cosmetische verbetering.

Belangrijker is dat de artikelen stuk voor stuk te lezen zijn. In de oude versie kon de lezer alleen inzoomen op delen van de pagina om iets beter te kunnen lezen. In de nieuwe e-paper opent zich het artikel in een nieuwe vormgeving als het wordt aangeklikt. Dat bevordert vooral de leesbaarheid op mobiele telefoons.

En de mobiele telefoon is bezig aan een stevige opmars als het gaat om het gebruik van digitale media om het nieuws te consumeren. Het ‘mobieltje’ is nu al het belangrijkste medium voor dit soort doeleinden.

Het is de bedoeling dat binnen afzienbare termijn alle sites worden uitgerust met de nieuwe e-paper.


Geplaatst op 21 oktober 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.