De nieuwe freelancers van het cluster Hoofddorp hebben vorige week tekst en uitleg gekregen over de overname van de 47 TMG-titels.
In vier bijeenkomsten werden de verslaggevers uit de regio’s Amstelveen, Haarlem, Nieuw-Vennep/Hoofddorp en de Aar en Veenstreek vrijdag bijgepraat over de BDU-visie, de toekomstplannen en de verwachtingspatronen. De sessies op het nieuwe kantoor in Hoofddorp werden geleid door contentmanager Alex Monster. Hij werd hierbij ondersteund door zijn collega’s Daan Bleuel en Joop Touw. Laatstgenoemde is de nieuwe contentmanager van het cluster Hoofddorp. Hij komt over van TMG. Alex zal zijn taken in de komende periode aan Joop overdragen.
De freelancers stelden veel vragen over BDUmedia, de werkwijze, maar ook over het verdwijnen van enkele edities. De contentmanagers kijken met veel voldoening terug op de bijeenkomsten.
BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.
Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.