Nieuwe website Stad Nijkerk.nl dinsdag live

nieuwewebsite

De testperiode voor de nieuwe website heeft ruimschoots het aangekondigde ‘voor de zomer’ overschreden. Juist de zomermaanden zijn nodig gebleken om de sites van de lokale nieuwsmedia zover te maken dat deze voldoen aan de kwaliteitseisen. Stad Nijkerk.nl heeft dinsdag 25 augustus de primeur; de nieuwe website van deze uitgave gaat dan live.

 

,,We hebben getracht een rustige vormgeving te creëren door onder meer het aantal menu-items te verminderen, een ander lettertype te gebruiken en meer witruimte toe te passen. Dit past bij de layout van de kranten. Ook is de scheiding tussen eigen berichten en Deel je Nieuws-berichten duidelijker “, vertelt Norbert Witjes, hoofd content van BDUmedia.

Ook nieuw is de etalage. Witjes: ,,Dit om artikelen te promoten die we extra onder de aandacht van de sitebezoekers willen brengen (bijvoorbeeld livestream terugkijken, foto/video album van evenement, opmerkelijke video, etcetera). Naast de albums (voor foto’s én video’s) zijn de dossiers en columns nieuw toegevoegd.”

Verder is het reageren op artikelen niet meer standaard mogelijk. Alleen bij specifieke onderwerpen wordt het reageren opengesteld.

Na een testperiode in de praktijk, gaan de overige lokale sites over naar de nieuwe site.

 

 


Geplaatst op 21 augustus 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.