Nieuwjaarsborrels Noord-Holland doorstaan 'code rood'

Afgelopen week organiseerden de contentmanagers Diana Boerman en Marieke van der Leij van het cluster Noord-Holland drie nieuwjaarsborrels voor freelancers, redacteuren en vertegenwoordigers. Niet alleen om elkaar nog de beste wensen te geven voor 2018, maar juist ook om de banden onderling te verstevigen. Veel medewerkers waren nieuwsgierig om de gezichten achter de e-mail of telefoon eens in levende leve te zien, want sinds de zomer is het freelancekorps in dit cluster gegroeid van 45 naar zo’n 150 personen.

 

Bij de eerste borrel op woensdag 17 januari was er qua weersomstandigheden nog niet zoveel aan de hand. Maar donderdag – toen er in zowel Hoorn als Alkmaar bijeenkomsten zouden plaatsvinden -, werd er voor het eerst in Nederland per mobiel een nationaal weeralarm afgegeven; code rood wegens hevige storm. Ofschoon de weergoden hun uiterste best deden onze feestjes omver te blazen, is dat niet gelukt. Rond 13 uur was de storm uitgeraasd. Weliswaar was er ongemak van uitgevallen treindiensten en omgewaaide bomen, gelukkig was dat voor het merendeel van de freelancers geen beletsel de locaties goed geluimd te bereiken.

 

,,Voor herhaling vatbaar,” zo luidde het algemene oordeel. Ook voor afdeling Sales was het waardevol de freelancers te ontmoeten. ,,Wij hebben soms direct contact met hen voor artikelen op de zakenpagina of voor een special,” meldt een vertegenwoordiger, ,,Het is leuk en waardevol hen in het echt te ontmoeten.”

 

En wat vonden de freelancers er zelf van? ,,Het is goed elkaar in het echt te zien,” zeggen ze. ,,Niet alleen om contact te leggen met beroepsgenoten of om uitwisseling van informatie, maar juist ook om het gevoel van verbondenheid met elkaar en medewerkers van BDU te vergroten.”

 

Ook waren de bijeenkomsten een goede gelegenheid iedereen eens te bedanken voor hun inzet voor onze steeds mooier wordende producten. Sommige freelancers zijn al decennia met hart en ziel aan ‘hun’ krant verbonden. Zoals afdeling Sales weet – is er een symbiose tussen kwaliteitsartikelen en advertentieverkoop. ,,Maar laten we niet vergeten dat we de kranten en websites met elkaar maken, en vele disciplines, van freelancers tot redactie, opmaak, print en distributie zijn daarbij betrokken,” aldus één van de contentmanagers.

 

In het cluster Noord-Holland worden 17 nieuwsbladen (waaronder één abonnemententitel) gemaakt. Het gaat daarbij om uitgaven die BDUmedia vorig jaar van de Telegraaf Media Groep (TMG) overnam.


Geplaatst op 22 januari 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.