Nieuwsblad De Band gaat op in andere nieuwsbladen

De lezers zijn inmiddels ook voorbereid op het verdwijnen van De Band.

Het huidige Nieuwsblad De Band gaat vanaf 18 juli op in andere nieuwsbladen in de directe omgeving. Dit betekent dat op woensdag 17 juli de laatste editie uitkomt.

 

Na 56 jaar komt er binnenkort een einde aan een unieke krant, die wekelijks het grote maar vooral kleine nieuws uit diverse dorpen op de Veluwe heeft gebracht. De Band is altijd een krant geweest die dicht bij de lezer stond. De redactie heeft de krant met veel passie en plezier voor de lezers gemaakt. Helaas blijkt het economisch onverantwoord om de krant uit te blijven geven.

 

In acht van de negen plaatsen waar nu De Band verschijnt, gaat BDUmedia andere nieuwsbladen bezorgen, die een meer gemeentelijke binding hebben. Het gaat om de plaatsen Elspeet, Vierhouten, Speuld, Staverden, De Beek, Houtdorp, Koudhoorn en Garderen. In deze plaatsen wordt vanaf 18 juli een andere krant bezorgd.

 

Nieuwsblad Veluweland verschijnt al langer in de gemeente Nunspeet en zal voortaan ook bij de inwoners van Elspeet en Vierhouten bezorgd worden. Het Kontakt Ermelo komt voortaan ook in Speuld, Staverden, De Beek en Houtdorp, waardoor de gehele gemeente Ermelo wordt bereikt.

 

De inwoners van Koudhoorn zullen nieuwsblad De Puttenaer ontvangen. In Garderen wordt al ‘Barneveld huis-aan-huis’ verspreid en dat blijft zo. Hier kunnen inwoners ook kiezen voor dagelijks lokaal nieuws via een abonnement op dagblad Barneveldse Krant.

 

In Uddel komt er geen opvolging van Nieuwsblad De Band, aangezien BDUmedia geen krant uitgeeft in de gemeente Apeldoorn.

 

Door deze aanpassing komen de verspreidingsgebieden meer overeen met de gemeentegrenzen en wordt het verspreiden van twee BDU-kranten in één plaats stopgezet.

 

In de laatste editie van Nieuwsblad De Band wordt teruggeblikt op de 56-jarige historie van de krant.


Geplaatst op 28 juni 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.