Nieuwsblad De Band is gestopt

Nieuwsblad De Band heeft 56 jaar bestaan. (Foto Rik Bronkhorst)

Na 56 jaar is een einde gekomen aan een unieke krant van BDUmedia, namelijk Nieuwsblad De Band. De laatste editie verscheen woensdag
17 juli en bijna een week later volgde het laatste nieuwsbericht op de website, die binnenkort definitief ‘op zwart’ gaat.

De Band (‘tussen klant en middenstand’) bracht al die jaren vooral het kleine nieuws uit een aantal dorpen op de Veluwe. Bijzonder was dat deze dorpen, waaronder Uddel, Elspeet en Garderen, tot verschillende gemeenten behoren. Bij de drie genoemde dorpen zijn dat de gemeenten Apeldoorn, Nunspeet en Barneveld. Voor BDUmedia bleek het helaas economisch niet langer verantwoord om krant en website te laten bestaan.

Voor de vier vaste freelancers van De Band is dat een hard gelag. Geurtje van den Hoek, Eric Kroes en Wouter en Bea van Middendorp zagen al wel dat donkere wolken zich samenpakten boven De Band, maar het besluit om te stoppen kwam toch hard aan.

Tijdens een lunch bij restaurant Uddelermeer werd donderdag 18 juli – een dag na de laatste De Band – afscheid genomen van de vier trouwe freelancers. En werd uitgebreid teruggeblikt door Geurtje, Eric, Wouter en Bea met een afvaardiging van redactie en verkoop.

Bij deze nogmaals dank aan de vier freelancers voor hun jarenlange inzet en talrijke bijdragen. In de laatste editie van De Band zijn interviews met hen te lezen. Nu kan het nog.


Geplaatst op 26 juli 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.