Nieuwsblad IJmuiden wordt weer in kantoor Hoofddorp gemaakt

Bijna anderhalf jaar nadat Nieuwsblad IJmuiden van kantoor Hoofddorp naar kantoor Alkmaar is verhuisd, wordt deze verhuizing weer omgedraaid. De krant van dinsdag 4 juni wordt weer in Hoofddorp gemaakt.

 

BDUmedia is continu bezig om lezers en adverteerders op een zo goed mogelijke manier te bedienen. Nieuwsblad IJmuiden is in geografische opzichten een lastige editie. De krant bedient de hele gemeente Velsen, maar het voornaamste nieuws en de voornaamste adverteerders komen uit IJmuiden. Dat is niet zo interessant voor de inwoners van Velsen-Noord, die boven het Noordzeekanaal wonen en meer gericht zijn op Beverwijk. Vandaar dat het best lastig is om de beste plek voor de editie te vinden en voor de komende (onbepaalde) tijd gaan we de editie weer vanuit Hoofddorp maken.

 

Om de nieuwe werkwijze (website eerst) zuiver in te voeren en te experimenteren met een andere formule gaat het content-management van Hoofddorp (Ton Dijkstra en Joop Touw) de site en de daarvan afgeleide krant vooralsnog verzorgen. Momenteel zijn zij in voorbereiding: volgende week is de overdracht vanuit Alkmaar en dan zal Hoofddorp uiteraard contact opnemen met de bestaande freelancers om samen een zo goed mogelijk product te verzorgen.

 


Geplaatst op 24 mei 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.