NK wielrennen zorgt voor veel online-verkeer in Ede

Fabio Jakobsen won in Ede het NK wielrennen. (Foto: Theo Beumer)

Diverse collega’s en correspondenten werkten afgelopen dagen aan in totaal drie liveblogs voor Ede Stad.nl. Wielrenners scheurden tijdens het NK door de straten in Ede en dus was de sportredactie er op woensdag (tijdrijden), zaterdag (beloften en vrouwen) en zondag (mannen) live bij.


De liveblogs bestonden onder meer uit al eerder gepubliceerde teksten die voor de lezer keurig online werden gepresenteerd. Waar zijn de wegafsluitingen? Welke toppers doen mee en natuurlijk werden ook verschillende voorbeschouwingen gedeeld.


Daarnaast waren er verschillende verslaggevers langs de route en soms zelfs in de volgauto actief. Zij stuurden informatie (tekst, foto, video) via WhatsApp door naar de collega’s in het perscentrum. Zo stond het laatste nieuws vaak al binnen een minuut online in de liveblog. 

Het leverde drie informatieve en gevarieerde liveblogs op, met tientallen video’s, verspreid over drie dagen.


De overige cijfers worden nog verzameld, maar duidelijk is dat het project tot veel ‘verkeer’ op de site, Facebook en Instagram van Ede Stad.nl heeft geleid.


Geplaatst op 1 juli 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.