Noodmaatregelen BDU in verband met coronacrisis

Ook de BDU wordt hard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten dalen met tientallen procenten, waardoor er problemen dreigen te ontstaan bij de afhandeling van de eigen financiële verplichtingen.

Mede daarom wil BDU gebruik gaan maken van regelingen die de Rijksoverheid in het leven roept om de gevolgen van het goeddeels stilvallen van veel economische activiteiten op te vangen. Maar het bedrijf gaat zelf ook noodmaatregelen nemen die de negatieve effecten van de huidige omstandigheden zoveel mogelijk moeten beperken. Die maatregelen zullen voor een flink deel van onze freelancers ook voelbaar zijn.

Door het goeddeels stilvallen van het maatschappelijk leven, zal dat ook minder redactionele content opleveren. Sportcompetities zijn gestaakt, culturele evenementen afgelast en ook de politiek vergadert niet of minder frequent. Daar hoeven we nu ook geen journalistieke inzet op te plegen.

Toch zal een aanzienlijk deel van onze freelancers voor de komende weken rekening moeten houden met teruglopende opdrachten. Ondanks het feit dat onze sites -zeker de sites met een premium-deel- ook gevuld dienen te worden met kwalitatief goede content. In dat kader is het goed om te wijzen op een regeling die de Rijksoverheid voor freelancers maakte (zie elders op deze site). Die voorziet in compensatie voor teruglopende opdrachten vanwege de coronacrisis.   


Geplaatst op 23 maart 2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.