November recordmaand voor onze nieuwssites

bezoekcijfers-tm-nov

De maand november heeft voor een record in het bereik van onze nieuwssites gezorgd. In de maanden na de zomer zien we een behoorlijke en structurele stijging van ons online bereik ten opzichte van het eerste half jaar. Afgelopen maand was zelfs de beste maand ooit met ruim 632.000 unieke bezoekers en 2.574.300 pageviews. De vorige beste maand was september (met 598.000 unieke bezoekers en 2.391.000 pageviews). Wat interessant is om te zien is dat de goede maand september met name door twee pieken in het sitebezoek kwam (artikelen die ook landelijk scoorden) en dat de recordmaand november de hele maand door structureel goede bezoekcijfers laat zien.

Even wat opvallende cijfers op een rij over de maand november:

o 632.000 unieke bezoekers
o 2.574.300 pageviews
o 48% van de bezoeken via mobiel (exclusief tablet)
o Verkeer via social media grootste bron (32%), daarna Google (31%) en direct verkeer was goed voor 26%
o Het verkeer via social media is in de maanden na de zomer bijna verdubbeld ten opzichte van het begin van het jaar
o Artikel met meeste pageviews: http://destadamersfoort.nl/lokaal/hondje-op-spectaculaire-manier-van-snelweg-gered-186387 –> dit artikel is op veel (diervriendelijke) Facebookpagina’s gedeeld

Op de afbeelding zie je het verloop van het aantal pageviews per maand van dit jaar.


Geplaatst op 19 december 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.