Online rubriek voor de Olympische Spelen: Goudkoorts

Vrijdag 9 februari gaan de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang van start. Voor de prestaties van de Nederlandse sporters, vooral bij het langebaan schaatsen en het ‘shorttrack’ zijn de verwachtingen hoog gespannen.

 

Nederlandse deelnemers bieden plaatselijke kranten in hun woonplaatsen goede invalshoeken om aan het evenement aandacht te schenken. Maar hoe zit het kranten die niet in de gelukkige omstandigheid verkeren dat zich Olympische sporters in hun werkgebied bevinden? Met andere woorden; Olympische Spelen en lokale journalistiek; is dat een goede combinatie?

 

Voor BDU-titels zonder ‘eigen olympiërs´ heeft de redactie de online rubriek ‘Goudkoorts’ in het leven geroepen. Daarin onderwerpen we lokale sportliefhebbers (met een groot bereik op sociale media) aan een olympisch vragenvuur.

 

Het doel: meer online bereik. Uiteraard kan de rubriek worden doorgeplaatst in de krant. En mocht je tips hebben voor de rubriek (lokale sporters met een zekere bekendheid, bijvoorbeeld via social media), laat dat dan even weten aan de ‘eigen’ redacteur.


Geplaatst op 2 februari 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.