Ook in 2020 subsidie voor onderzoeksjournalistiek

BDUmedia, Omroep Ede en de School voor de Journalistiek in Ede ontvangen ook in 2020 subsidie voor Bureau Spotlight, lokale onderzoeksjournalistiek in de regio Foodvalley. Het gaat om een bedrag van bijna 76.000 euro, afkomstig van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.


Bureau Spotlight, dat sinds begin vorig jaar actief is en kantoor houdt in Ede, heeft een vaste redactie met vooral jonge freelance-onderzoeksjournalisten. Daarnaast doen studenten van de School voor de Journalistiek ervaring op met onderzoeksjournalistiek.


Een belangrijk uitgangspunt van Bureau Spotlight is samenwerking met betrokken inwoners in elke fase van het journalistieke proces. Alle verhalen worden gepubliceerd op de mediakanalen van de samenwerkingspartners.


Doel van de subsidieregeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is het structureel verbeteren van de nieuwsvoorziening op het terrein van onderzoeksjournalistiek.

Benieuwd naar de verhalen? Kijk op bureauspotlight.nl.


Geplaatst op 28 oktober 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.