Ook laatste titels in Noord-Holland nu bij BDUmedia

Ook de titels in de kop van Noord-Holland worden sinds vorige week bij en door BDUmedia vervaardigd. Reden voor een toast met het team van Noord-Holland, dat geleid wordt door uitgever Charna Verheugen (midden, met zwarte broek).

 

De voorbije maanden is voor en achter de schermen koortsachtig gewerkt aan de overgang. Wat er zoal moest gebeuren om de landing zo zacht mogelijk te laten zijn? Een kleine opsomming. Een nieuw kantoor voor alle commerciële en redactionele medewerkers werd betrokken, aan de Robijnstraat in Alkmaar. De personele infrastructuur moest inzichtelijk worden gemaakt en op orde gebracht. De afdeling ICT maakte overuren om e-mailadressen aan te maken en content-, geld- en advertentiestromen richting BDU te leiden. En als klap op de vuurpijl werd een nieuw redactiesysteem (pubble) geïntroduceerd, waar alle redactionele medewerkers inmiddels mee werken. Het is zomaar een heel klein topje van een heel grote ijsberg.

 

Nu alle (voormalige) TMG-titels over zijn, kan BDUmedia zich gaan richten op de inhoud. In de komende tijd gaan de websites live, wordt het freelance korps versterkt en formules eventueel aangepast naar BDU-maatstaven. Ook wordt de werkwijze printredactie-nieuwsdienst geïntroduceerd op de redacties. Tevens zal in informatiebijeenkomsten worden kennisgemaakt met al zittende freelance medewerkers.

 

Op https://bdumedia.nl/epapers-noord-holland/ zijn alle e-papers van de nieuwste BDU-titels te bekijken.


Geplaatst op 4 augustus 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.