Op zoek naar de kapstok bij training zakelijk nieuws schrijven

Freelancers van BDUmedia hebben veel contact met ondernemers. Onder meer voor de zakenpagina en voor specials. Wat is belangrijk in een zakelijk artikel en wat zijn de valkuilen waar je uit dient te blijven? Contentmanagers Marieke van de Leij en Diana Boerman gaven vorige week twee trainingen ‘zakelijk nieuws schrijven’ waarin onder andere het antwoord op deze twee vragen werd gegeven.  

 

,,Ga op zoek naar de kapstok”, is wat de twee contentmanagers vooral mee wilden geven aan de vijftien freelancers die de training volgden. Geen fysieke kapstok om een jas op te hangen natuurlijk, maar om duidelijk te krijgen waarom je als freelancer bij een ondernemer bent. Wat is de reden van redactie? Bij het lezen van artikelen uit diverse titels van BDUmedia bleek de reden van redactie vaak te ontbreken in de inleiding. Oftewel: er was geen haakje om het artikel aan op te hangen.

 

Hoe pak je het interview aan? Waarom moet je doorvragen als er over kwaliteit of service wordt gesproken? Aan de hand van voorbeelden uit de eigen titels werden tijdens de training tips gegeven en veel gemaakte fouten besproken.

 

Freelancers lieten op hun beurt weten waar zij tegenaan lopen tijdens een interview of de uitwerking daarvan. Zij wisselden tussendoor ervaringen uit en leerden van elkaar.  ,,Ik heb nieuwe dingen opgestoken en inspiratie opgedaan”, liet freelancer Desiree Bierenbroodspot na afloop weten. Ook anderen reageerden enthousiast op de gegeven training.

 

Wie de training alsnog wil volgen (dit geldt vooral voor de freelancers in het westen van het land), kan dit aangeven bij Diana Boerman via d.boerman@bdu.nl. Er wordt binnenkort een nieuwe datum geprikt.   


Geplaatst op 24 maart 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.