Operatie Koningsdag: online de grootste tot nu toe

De voorbereidingen startten meer dan een half jaar geleden en inmiddels zitten we binnen een maand van de climax van ‘Operatie Koningsdag 2019’.

 

De koninklijke familie bezoekt dit jaar Amersfoort en ook de regio krijgt tijdens Koningsdag de gelegenheid om zich langs de route te presenteren. Een projectgroep binnen BDUmedia keek en kijkt naar alle kansen.

 

Voor de nieuwsdienst is Koningsdag 2019 een reden om de grootste online-operatie binnen BDUmedia tot nu op te starten. Ongeveer 14 collega’s zijn op zaterdag 27 april in Amersfoort aan het werk.

 

Op de dag voor Koningsdag starten we in de avond al met een liveblog op de site van onze titel Stad Amersfoort. ‘s Nachts werken twee correspondenten in de stad aan deze liveblog en vanaf 06.00 uur komen er hulptroepen die deze twee mannen aflossen.

 

Vanaf ongeveer 07.00 uur gaan er nog meer liveblogs online voor: Baarnsche Courant, Soester Courant, Leusder Krant, De Woudenberger, Stad Nijkerk en de Barneveldse Krant. In deze ‘lokale liveblogs’ brengen we deels het nieuws over deze plaatsen die zich in Amersfoort aan de koninklijke familie presenteren, maar ook lokale verslaggeving over Koningsdag (tekst, foto, video) uit de plaatsen zelf. Zodoende hebben we op Koningsdag liefst zeven liveblogs tegelijkertijd online.

 

Het geheel vergt een enorme voorbereiding tussen Web, Print, Marketing en Verkoop. We zoeken namelijk ook een sponsor per liveblog om zodoende ook wat extra inkomsten te genereren tijdens deze dag.De komende weken knopen we de losse eindjes aan elkaar om Koningsdag 2019 tot een journalistiek en commercieel succes te maken!


Geplaatst op 29 maart 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.