Organisatie in Alkmaar staat aardig op de rit

Aan het eind van de zomer kwamen de laatste titels van de Telegraaf over naar BDUmedia. Met de opening van het nieuwe kantoor in Alkmaar (zie foto) werd de integratie van de HMC-titels in het portfolio van BDU afgerond. Dat ging natuurlijk niet vanzelf. De nieuwe Content Managers, Marieke van der Leij en Diana Boerman, vertellen wat er de afgelopen maanden zoal nodig was om het grootste deel van Noord-Holland (globaal het gebied ten noorden van het Noordzeekanaal) onder contrôle te krijgen.

 

,,Toen we in augustus ons nieuwe kantoor aan de Robijnstraat 86 in Alkmaar betrokken, leek het een eindeloze klus om het beleid van BDUmedia door te voeren. Niet alleen kwam het nieuw redactie-opmaaksysteem Pubble op ons af, ook moesten we de 130 sollicitanten die hadden gereageerd op de oproep voor ‘freelance correspondent’ benaderen, kreeg iedere editie een eigen bladformule en stonden nieuwe websites op stapel.”

 

,,De redacteuren zijn inmiddels lekker aan het Pubbelen, de nieuwe bladformules komen zoetjes aan tot stand en de websites draaien. Wat de sollicitanten betreft, 130 personen lijkt veel, maar verdeeld over 16 titels valt het wel mee. Uit de grotere plaatsen kwamen talloze reacties, maar uit de kleinere plaatsen waar meer behoefte aan hyperlokale verslaggevers is, juist minder. Dat maakte de selectie lastig. Inmiddels kunnen we zeggen dat we aardig op de rit zitten. Ons korps is gegroeid van pak ´m beet 50 freelancers naar zo´n 110. Alle betrokkenen zetten hun beste beentje voor om de inhoud en kwaliteit van onze bladen en websites naar een hoger niveau te tillen.”

 

,,Mooie resultaten dus, in een kort tijdsbestek! Soms gaan nog niet alle processen van een leien dakje, maar vallen en opstaan horen bij het groeiproces. Binnenkort wordt er nog een brug geslecht als de freelancers zelf in Pubble mogen aanleveren. Dat is wel zo handig. Zij krijgen dan gelijk te zien hoeveel leestekens de mal kan bevatten en hoe hun artikel eruit komt te zien. Voor de redactie betekent het een aantal schakels van plakken, knippen en opmaken minder. Dus weer een stap voorwaarts, mars!”

 

,,Uiteraard zijn wij alle medewerkers zeer dankbaar voor hun enthousiasme en inspanning! Wat ons betreft, is de vruchtbare bodem onder de toekomst van BDUmedia in Noord-Holland gelegd. Vol vertrouwen kijken we uit naar de ontwikkelingen.”

 

Marieke van der Leij en
Diana Boerman

Contentmanagers

 

Naschrift: Alkmaar speelde een voortrekkersrol met betrekking tot het gebruik van Pubble, het nieuwe redactioneel verwerkingssysteem. Zoals de zaken er nu voorstaan schakelt Barneveld medio december over op het nieuwe systeem. De andere regio’s volgen successievelijk. Zodra daar meer definitief over bekend is, zullen we dat melden.  


Geplaatst op 30 oktober 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.