Originele nieuwjaarswens

20170105_140454-1

Eén van de leuke dingen van het bezorgen van kranten is dat je aan het eind van het jaar -gewapend met een certificaat van echtheid van de uitgever- langs de deuren kunt om je klanten ‘fijne feestdagen’ te wensen. Een tijdrovende, maar vaak ook zeer lucratieve ronde die de bezorger in kwestie niet zelden honderden euro’s oplevert.

 

Een bezorger van onze titel ‘Hoog & Laag’ wilde de jaarlijkse ronde eens over een andere boeg gooien. En zo kregen alle lezers in de wijk van meneer of mevrouw Palm de editie van 14 december in de bus met een briefje én de officiële nieuwjaarswens van de uitgever eraan geniet. Op het briefje staat de volgende tekst te lezen: ,,L.W.J.M. Palm uw bezorger van Hoog & Laag wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar. voor mij als aow’er is ieder extraatje welkom u blijk van waardering kunt u eventueel doen op NL 16 ABNA ********** tnv LWJM Palm ook in 2017 bezorg ik de Hoog en Laag wekelijks HARTELIJK DANK VOOR UW BLIJK VAN WAARDERING.”

 

Een aantal verbaasde, verbouwereerde lezers stuurden hun exemplaar naar Barneveld. Het bespaart betrokkene in ieder geval de moeite van het aanbellen en het uitwisselen van goede wensen. Maar of het rendement van deze -toch minder persoonlijke- manier van werken financieel wel zo groot was, vermeldt de historie niet..


Geplaatst op 5 januari 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.