Oude BDU-kranten digitaal beschikbaar

bk26stoudekrantbeter

Oude edities van de Scherpenzeelse Krant (tot 2005) en haar voorlopers De Holevoet en De Nieuwe Holevoet zijn sinds kort digitaal beschikbaar. Later dit jaar volgen ook de Barneveldse Krant en Ede Stad (tot 2010). De historische krantenpagina’s zijn te vinden via de website www.archieval.nl. Via deze site zijn nu ook al edities van de Barneveldsche Courant (van 1960-1970), de voorloper van de Barneveldse Krant, in te zien.

 

Het digitale krantenproject is mogelijk door samenwerking van de gemeentearchieven van Ede, Barneveld en Scherpenzeel en BDUmedia. In Scherpenzeel heeft de Vereniging Oud-Scherpenzeel daar ook een belangrijke rol in gespeeld.

In een contract tussen de betrokken gemeenten en de BDU is/wordt vastgelegd dat de publicatierechten voor historische doeleinden worden vrijgegeven.

 

,,We zijn blij met de ontsluiting van deze belangrijke bron voor lokaal historisch onderzoek”, aldus gemeentearchivaris Peter van Beek.


Geplaatst op 4 juli 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.