Pandagekte!

afbeelding niet weergegeven

De pandagekte heeft VeenendaalseKrant flink wat websitebezoek opgeleverd. Onze panda-artikelen op de website zijn afgelopen dagen in totaal zo’n 12.000 keer bekeken. En ook op sociale media heeft het heel wat likes, reacties en interacties opgeleverd.

 

Na jaren van onderhandelen en voorbereiden (achter de schermen) werd in oktober 2015 bekend dat Ouwehands Dierenpark in Rhenen twee panda’s mag lenen/huren van China. Hoewel prachtig mooi nieuws, was lange tijd de daadwerkelijke impact van dit nieuws niet echt duidelijk. Maar dat werd het de afgelopen weken wel!

 

Natuurlijk hadden we sinds oktober 2015 al een aardig dossier opgebouwd met talloze publicaties over de panda’s. Ouwehand bouwde een compleet nieuw pandaverblijf, de namen van de beesten werden bekend, verzorgers gingen op panda-stage en zo waren er nog meer invalshoeken.

 

Met het naderen van de aankomstdatum, woensdag 12 april, nam de publiciteit rap toe. De pandagekte sloeg toe in Rhenen, in Nederland en ook in China. Chinese pers en ook Nederlandse media raakten niet uitgepraat en uitgeschreven over de panda’s en van de aankomstdag werd een flink spektakel gemaakt.

 

Wij hebben de reisdag van de panda’s gevolgd met een liveblog en diverse publicaties. Dat de lezers onze website deze dagen hebben weten te vinden blijkt wel uit de cijfers. Met zo’n 12.000 pageviews op de website, met een liveblog en tientallen artikelen, met diverse Facebook posts met een totaal bereik van vele duizenden, met honderden likes, met een heuse reuzenpanda quiz. Al met al weer een prachtig project met prachtige cijfers.

 

En de dieren zelf? Die hebben het de eerste dagen prima naar hun zin in hun nieuwe verblijf.


Geplaatst op 14 april 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.