Personele veranderingen op de redacties van BDUmedia

BDUmedia

Binnen het contenthuis (de centrale redacties) is een aantal veranderingen in de personele bezetting aan de orde. Dat heeft te maken met aflopende contracten, langdurige ziekte en naderende vakanties. Omdat een deel van de wijzigingen ook gevolgen heeft voor de freelancers en hun contacten met de redacties, zetten we de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

 

De tijdelijke dienstverbanden met Marjanne Dijkstra (cluster ‘Gorinchem’) en Frida Noordzij (Barneveldse Krant) zijn verlengd met respectievelijk 5 maanden en iets meer dan 3 maanden. Marjanne Dijkstra is onlangs teruggekeerd van zwangerschapsverlof. Zij is recentelijk bevallen van een zoon.

 

Marjanne en Frida vullen uren in die binnen de vaste formatie vallen. Het tijdelijk dienstverband met Redmar Smit (onder meer Hoog & Laag.nl en Leusder Krant.nl) wordt niet verlengd. Na ruim anderhalf jaar bij BDUmedia, eerst in een Werkervaringsplaats en aansluitend drie contracten ter vervanging van ziekte, moeten we eind mei afscheid van hem nemen.

 

Hanna de Groot (tot voor kort Barneveldse Krant.nl) is momenteel werkzaam in een Werkervaringsplaats en is tot eind juni werkzaam in de printredactie om daar ervaring op te doen met diverse contentregie-werkzaamheden. Zij gaat in die hoedanigheid deel uitmaken van het team dat onder leiding staat van Paul Nolens. Het voornemen is dat zij vanaf 1 juli een tijdelijk dienstverband gaat vervullen tot eind dit jaar.

 

Voor het opvangen van de vakantieverloven wordt gewerkt aan een structurele oplossing. In plaats van het inzetten van freelancers willen we een vaste pool van direct inzetbare redacteuren instellen. Hoe dit zowel praktisch als arbeidsrechtelijk ingevuld kan worden, wordt de komende periode uitgezocht. Sophie van Hogendorp, die tot nu toe veel kon worden ingezet als invalkracht op de redactie, is na vrijdag niet langer voor dat doel beschikbaar. Sophie heeft een baan gevonden als redacteur bij een tijdschrift, waardoor ze voor tijdelijk redactiewerk binnen het Contenthuis buiten beeld raakt.

 

Voor de nieuwsdienst is gestart met een wervingscampagne voor studenten die als bijbaan een aantal uren per week onze nieuwsvoorziening willen ondersteunen. Het gaat dan zowel om inzet in de reguliere bezetting als extra inzet tijdens vakanties. Inmiddels hebben Sander van Snippenberg en Boy Imminck al diverse sollicitanten op bezoek gehad.

 

De redactie van Barneveldse Krant.nl heeft op 1 maart versterking gekregen van Fija Nijenhuis. Fija zal vooral verslaggeverswerk doen. Zij vult daarmee de vacature die ontstond door het vertrek van Hans-Lukas Zuurman, eind 2015.


Geplaatst op 9 mei 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.