Politiek correspondenten leren elkaar kennen

Acht politiek correspondenten uit regio Zuid kwamen woensdag op kantoor in Gorinchem voor een inspirerende middag. Zij maakten (nader) kennis met elkaar en wisselden ervaringen uit.

 

Ook al nam het contentmanagement het initiatief voor deze middag, de input voor het programma kwam van de aanwezigen zelf. Tanja Moody, politiek verslaggever in Culemborg, vertelde over haar ervaringen met het BOB (beeldvorming – oordeelsvorming – besluitvorming) model van de gemeente. De anderen haakten aan met hun eigen ervaringen met dit model.

 

Kuun Jenniskens, politiek verslaggever in Bunnik en Wijk bij Duurstede, deelde haar ervaringen op het gebied van het contact met de afdeling communicatie en de gemeenteraad. Uit de aanvullingen van de anderen bleek hoe belangrijk persoonlijke contacten zijn. Ook de opstelling van de burgemeester bleek grote invloed te hebben op de mate van transparantie van de gemeente.

 

Na een korte pauze werd van gedachten gewisseld over verschillende onderwerpen, vooraf aangedragen door de aanwezigen zelf. Wat is onze rol als lokaal medium? Hoe krijg je onderwerpen in het vizier voordat de discussie in de gemeenteraad losbarst en misschien al beïnvloed is door een sterke lobby? Gaandeweg kwamen ook andere onderwerpen aan bod zoals vindbaarheid bij Google en de politieke besluitvorming rondom windmolens.

 

Achteraf waren de aanwezigen positief over de manier waarop zij ervaringen konden delen en van elkaar konden leren. Zeker als het gaat om onderwerpen die regionaal spelen, is het de insteek om elkaar in de toekomst meer te gaan versterken.

 

Heb je zelf een idee voor een thematische bijeenkomst met andere correspondenten van BDUmedia? Zijn er bepaalde onderwerpen die je bezighouden waarover je graag van gedachten  wilt wisselen met collega’s, die je anders zelden treft? Dat kan bijvoorbeeld sportverslaggeving zijn of fotografie of een heel ander thema. Laat het weten aan de content manager in jouw regio.


Geplaatst op 18 januari 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.