Pop-up-redactie in Zaandam

Een pop-up-redactie is zaterdag 17 november namens Nieuwsblad De Zaankanter.nl aanwezig bij de landelijke intocht (waar zo’n 30.000 bezoekers worden verwacht) van Sinterklaas bij de Zaanse Schans en in Zaandijk.

 

Tijdens de intocht is er op nieuwsbladdezaankanter.nl van ‘s morgens vroeg tot diep in de middag een liveblog. Hierin vinden lezers het laatste nieuws, video’s van de intocht en de activiteiten, maar ook leuke feiten en weetjes.

 

Aan de intocht is een kleurplatenwedstrijd met prijsjes van lokale bedrijven gekoppeld, gaat er vanaf 7 november een dagelijkse column op de website meedraaien met vragen aan de ‘enige echte’ Sint Nicolaas en is er op papier in drie lokale edities aandacht voor deze roemruchte intocht.

 

Op basis van antwoorden van de Sint zijn er drie on-line quizjes gemaakt. Ook mogen lezers hun mooiste foto’s insturen via een uploadformulier (van Qualifio) en zo kans maken op een plek in de papieren krant. Uiteraard zijn er online een foto-album en een dossier te vinden.

 

De actie is het gevolg van een samenwerking tussen contentmanagement, verkoop, redactie, correspondent Angelique Starreveld, fotograaf Alef Starreveld en nieuwsdienst plus videoredactie uit Barneveld.

 

Benieuwd naar onze werkzaamheden? Kijk zaterdag 17 november op nieuwsbladdezaankanter.nl of op Facebook.com/dezaankanter.

 

 


Geplaatst op 2 november 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.