Record: Aantal videoviews van 2017 nu al overtroffen

De videoviews, het aantal keer dat een BDU-video online bekeken is, gaan dit jaar door het dak. Vandaag hebben we het jaarrecord van vorig jaar gebroken. In heel 2017 werden onze video’s 652.000 keer bekeken. Vandaag, woensdag 23 mei, hebben we dat aantal voor dit jaar al bereikt.

 

De maand mei is sowieso een echte recordmaand op videogebied. Onze video’s werden deze maand (tot nu toe) ruim 280.000 keer bekeken. Dat zijn zo’n 110.000 views meer dan de vorige recordmaand (april 2018).

 

De best bekeken video dit jaar is de grote brand bij een bedrijf aan de Fultonstraat in Ede (ruim 40.000 views). Maar ook vannacht, tijdens de grote brand bij het ROVC in Ede, was het aantal live kijkers hoger dan ooit. De video’s van de brand werden tot nu toe meer dan 50.000 keer bekeken via EdeStad.nl.

 

Ook de video’s van de schoten op café Het Dak van de Markt in Veenendaal, een ernstig ongeval in Barneveld en de landing van een politiehelikopter in Amersfoort werden erg vaak bekeken.

 

Eén van de redenen dat de video’s zo hard gaan is het aanzetten van de autoplay, waardoor een video in veel gevallen automatisch (zonder geluid) gaat afspelen. Maar ook een betere afstemming tussen video-correspondenten en de nieuwsdienst in Barneveld heeft geleid tot meer, beter en sneller resultaat.

 

Dit jaar willen we 1,3 miljoen views binnenhalen. Momenteel lopen we, nadat we in de eerste twee maanden een achterstand hadden opgelopen, weer prima op schema.

 

Momenteel wordt ook gewerkt aan plannen om via video’s op onze sites geld te verdienen. Deze plannen worden binnenkort gepresenteerd.


Geplaatst op 25 mei 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.