Record artikel Nieuwsblad Geldermalsen.nl na massaal delen Facebook

BDUmedia

Een artikel over de onfortuinlijke nasleep van een indrukwekkende rouwstoet heeft een dik jaarrecord opgeleverd. Het artikel ‘Uitvaart met bijzonder trieste afloop’ (lees hier) is met afstand het best gelezen artikel van dit jaar op de websites van de BDU: in totaal circa 46.500 pageviews.

 

Het succes is zonder twijfel gelegen in de post op Facebook, die gigantisch werd gedeeld. Bovendien werden posts van andere media over het onderwerp, mét bronvermelding, ook breed gedeeld, met name in de paardenwereld.

 

Het artikel, van correspondent Gemma Jansen, ging namelijk over de onfortuinlijke dood van een van de paarden in een rouwstoet. Het betrof de uitvaart van een regionaal bekende ruiter. Nadat de ruiter in kwestie naar zijn laatste rustplaats was gebracht en de paarden naar huis liepen, schrok het span van een auto met aanhanger die een nogal wilde inhaalmanoeuvre uitvoerde. De paarden sloegen op hol en een van de twee kwam daarbij zo ongelukkig ten val dat ze (het was een vosmerrie) moest worden afgemaakt. De chauffeur van de auto met aanhangwagen zou zijn doorgereden.
Dit alles is – hoe wrang de situatie ook is – een recept voor succes op social media. Louis van Oort, contentregisseur BDUmedia: ,,Toen ik het artikel op de Facebookpagina van Nieuwsblad Geldermalsen zette, wist ik meteen: dit gaat vaak gedeeld worden. Het voldoet namelijk aan een succeswet: als een dier groot onrecht wordt aangedaan, willen mensen hun woede, verdriet en frustratie daarover heel graag delen. En dat bleek. Alleen al het bericht op de Facebook-pagina van Nieuwsblad Geldermalsen had een bereik van dik 15.000 en werd bijna 300 keer gedeeld. Onder het artikel regende het reacties. Uiteindelijk kwam het bezoek aan onze eigen website voor 88 procent via Facebook en werd het voor 76 procent via mobiel bezocht.”


Geplaatst op 23 december 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.