Recordaantal bezoekers sites met nieuws verkiezingen

Het ´feestje van de lokale democratie´, de gemeenteraadsverkiezingen 2018, heeft woensdag en donderdag alle onlinerecords bij BDUmedia gebroken.

 

Voor de titels die vanuit kantoor Barneveld worden ´bediend´, was er tijdens de uitslagenavond een samenwerking opgetuigd tussen twee redacteuren van de nieuwsdienst en een aantal freelance-verslaggevers en -fotografen.

Via WhatsApp, per mail of telefonisch werden vanuit de gemeentehuizen updates doorgegeven. In totaal werden zo de uitslagen in 24 gemeenten door de internetredactie bijgehouden.

Redacteuren van de Barneveldse Krant hielden voor hun site een liveblog bij. Ook in cluster zuid werd dit voor enkele titels gedaan. Dat bleek een schot in de roos. De liveblog van de Barneveldse Krant werd in enkele uren zelfs 24.000 keer aangeklikt.

 

Ook de afdeling marketing was tijdens de verkiezingsnacht tot laat (of vroeg) aan het werk. Berichten die door de redacteuren online en vervolgens op Facebook werden geplaatst, werden door marketing ‘gepushed’. Dit houdt in dat de berichten op een gerichte manier bij een bepaalde lokale groep Facebook-gebruikers onder de aandacht wordt gebracht.

 

Wat leverden de inspanningen in de late avond en vroege nacht nu eigenlijk op? De online-cijfers van woensdag en donderdag (veel bezoekers keken ook in de ochtend naar de uitslagen) laten een duidelijk beeld zien.

In totaal zijn er woensdag en donderdag 271.000 bezoeken aan onze sites gebracht met in totaal 613.000 pageviews (clicks op artikelen). We braken zowel op woensdag als op donderdag het oude record voor het aantal pageviews en bezoeken op één dag. En ruim ook. ,,De records werden eigenlijk niet gebroken, maar verpulverd´´, concludeert Boy Imminck van de internetredactie.


Geplaatst op 23 maart 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.