Redactie BDUmedia geschokt door gebeurtenissen in Parijs

BDUmedia

De redactie van BDUmedia heeft met afschuw kennis genomen van de aanslag op de redactie van het Franse weekblad ‘Charlie Hebdo’, die aan twaalf mensen het leven kostte. De lafhartige daad wordt  naar onze mening in de beschouwingen terecht gezien als een zeer gewelddadige aanval op de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid.

De kranten, tijdschriften en nieuwssites van BDUmedia laten zich -qua bereik en doelgroepen- nauwelijks vergelijken met het satirische magazine dat gisteren plotseling doelwit van terroristen werd. Toch is er één belangrijke gemeenschappelijke basis; het onafhankelijke journalistieke werk kan alleen optimaal gedijen in een klimaat waarin angst geen plaats heeft. Het functioneren van de democratie -nationaal én lokaal- kan niet zonder een kritische pers die ongehinderd -zowel geestelijk als fysiek- zijn werk kan doen. Ook na 7 januari 2015. We zijn geschokt.

 

Norbert Witjes, Hoofd Content BDUmedia


Geplaatst op 8 januari 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.