Redactie komt met protocol over publiciteit rond coronavirus

Sinds enige tijd wordt het nieuws -internationaal en nationaal- gedomineerd door het coronavirus. Inmiddels werd een paar dagen geleden bekend dat ook in ons land besmettingsgevallen ontdekt werden. Dit weekeinde deed het virus zijn intrede in BDU-verspreidingsgebied, toen er een geval in Gorinchem bekend werd. De verwachting dat zich de komende tijd meer besmettingen gaan voordoen -ook in BDU-gebied- lijkt gerechtvaardigd.

Vandaar dat een groep BDU-redacteuren en content managers zich boog over de vraag hoe -BDU-breed- te handelen als er lokale besmettingen bekend worden. De berichtgeving in Gorinchem toonde al aan dat inwoners van een getroffen gemeente zich graag tot de lokale media wenden voor informatie.

Het ligt voor de hand dat onze titels een rol hebben als er lokale besmettingshaarden ontstaan. Wie zijn het? Hoe zijn ze er aan toe? Het zijn vragen die bij onze lezers zullen leven. De vervolgvragen over wie de mensen zijn die mogelijk met de besmette patiënten in aanraking zijn geweest, zijn dan eveneens heel relevant. Praktische (lokale) informatie over de ziekte (wat te doen bij twijfel? Moet ik naar de huisarts of niet?) zal ook in goede aarde vallen.

De redactie denkt nu na over protocollen die moeten garanderen dat elke titel zijn rol op een goede en verantwoorde manier neemt. Zonder sensatiebelustheid, wel zorgvuldig en compleet. Freelancers die rond dit onderwerp een actieve rol gaan spelen, zullen op korte termijn door hun redacties worden geïnformeerd.

Voor vragen zijn de lokale redacteuren of de content managers beschikbaar.


Geplaatst op 2 maart 2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.