Redactie volgt cursus koppen maken

img1

Ook al werk je jaren als eindredacteur, een garantie dat je dus ook een goede koppenmaker bent is dat niet. Vandaar dat BDUmedia voor de redacteuren van de kranten een cursus ‘Koppen maken’ organiseerde.

 

Onder leiding van Geert Poort van opleidingsinstituut ‘De Redactie’ volgde een groot deel van de redacteuren de cursus die een hele middag in beslag nam. Daarbij werden ook voorbeelden (goede en slechte) uit eigen huis ten tonele gevoerd. De nieuwe vormgeving, waarbinnen de ruimte voor het maken van goede koppen is afgenomen, maakt de uitdaging om er iets goeds van te maken alleen maar groter.

 

Maar ook de komst van sociale media en andere digitale kanalen zoals de eigen website stellen hun eigen eisen aan het maken van koppen. En een goede kop -zo leerden we- is niet alleen van belang om de lezer uit te nodigen een artikel te lezen, het speelt ook een cruciale rol bij zoekmachines als Google. Een goed gekozen kop leidt eerder tot een hoge ‘ranking’ bij Google, waardoor het artikel vaker wordt gelezen.

 

Omdat onze correspondenten tegenwoordig óók koppen maken bij hun eigen artikelen in WebNEO is een vergelijkbare workshop misschien wel wenselijk. Als iemand belangstelling heeft, maak dat dan kenbaar bij je Content Manager (Daan Bleuel, d.bleuel@bdu.nl, Wim Vonk, w.vonk@bdu.nl of Alex Monster, a.monster@bdu.nl). Belangstellenden voor een kopie van de ‘hand-out’ van de cursus kunnen zich tot dezelfde mensen wenden.


Geplaatst op 8 juli 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.